Over ons

Over ons

Lutterman Tegels vindt zijn oorsprong in 1947 in Den Helder. Mark Lutterman is inmiddels de derde generatie die dit familiebedrijf runt. Het team bestaat uit vakkundige tegelzetters met daaromheen een flexibele schil, Mandy Hasebos (showroom en klantcontact), Lia Hertogh (financiële administratie) en Ingeborg Verhoeven (projectadministratie en inkoop). Samen vormen ze een gouden tegelteam.

Terug in de tijd

Nadat M.J. Lutterman het vak had geleerd bij Kol’s Tegelhandel in Haarlem vond hij het op 1 oktober 1947 tijd om op Texel voor zichzelf te beginnen. De geboorte van Lutterman Tegels was een feit. Maar doordat er in Den Helder meer expansiemogelijkheden en werkzaamheden waren, besloot hij al snel met zijn gezin de oversteek naar de stad te maken. Het bedrijf werd verplaatst naar de van Spilbergenstraat.

Verhuizing naar de Industrieweg

Het bedrijf groeide gestaag, waardoor een tweede verhuizing nodig was. In de Cornelis Ditostraat kreeg Lutterman Tegels een eigen showroom en magazijn in een nieuwbouwpand. Tot 23 februari 1996 heeft het bedrijf vanaf deze locatie geopereerd. Daarna verhuisde het naar de Industrieweg 12, in het Ravelijncenter. De laatste tegel aan het pand werd geplaatst door de oprichter van het bedrijf: M.J. Lutterman.

Derde generatie

Mark Lutterman is inmiddels de derde generatie die de scepter zwaait bij Lutterman Tegels in Den Helder. Hij hielp al op jonge leeftijd zijn opa en vader in het bedrijf. Na zijn HEAO-stage in Rusland wilde Mark graag gaan werken en zijn vader vroeg hem of hij het familiebedrijf wilde voortzetten. Na 1,5 jaar eerst geproefd te hebben bij een andere tegelhandel in Haarlem, was hij klaar om in 1995 officieel in het bedrijf te treden. Mark startte in de showroom en kreeg gaandeweg steeds meer managementtaken. In 2005 werd de V.O.F. gestart. Later is dit overgegaan in een B.V.

 

Breng je tegelvisie tot leven!

Plan vandaag nog een persoonlijke afspraak in onze showroom en laat ons team je begeleiden bij het vinden van de perfecte tegels voor jouw ruimte. Maak nu een afspraak en ontdek de mogelijkheden die Lutterman Tegels te bieden heeft!

Afspraak maken